h

Moens moet rustig aandoen met herindelingen

13 mei 2008

Moens moet rustig aandoen met herindelingen

Gedeputeerde Albert Moens (GroenLinks) is verantwoordelijk voor de gemeentelijke herindelingen in Noord-Holland. Tot nu toe komen zijn herindelingsvoorstellen neer op het blindelings herhalen van de mantra "groter is beter". De inhoudelijke onderbouwing van zijn voorstellen is mager en opmerkingen van betrokken bewoners en gemeenten (onder andere bij de herindeling van Bussum, Naarden, Weesp en Muiden) worden klakkeloos terzijde geschoven. Onlangs kreeg de SP tijdens een statenvergadering veel steun van andere fracties om eerst de resultaten van verrichte herindelingen na te gaan, alvorens te besluiten tot nog meer nieuwe herindelingen. Moens zegde een dergelijke evaluatie toe.

Tot verbazing van de SP heeft het college deze week besloten de gemeenten in de Kop van Noord-Holland een brief te sturen over een discussie over de bestuurlijke toekomst van dit deel van de provincie. Moens heeft een aantal weken terug ook uitlatingen gedaan in de media over andere, in zijn ogen noodzakelijke, herindelingen. Dit gebeurt allemaal terwijl de toegezegde evaluatie nog niet eens met de commissie en met Provinciale Staten besproken is.

Harald Bos: "Dit getuigt mijns inziens niet van gezond verstand en evenmin van fatsoen voor de volksvertegenwoordiging. Het lijkt er zo bovendien op of er voor GroenLinks geen belangrijkere resulaten te behalen zijn in het door VVD en CDA gedomineerde college waar Moens' partij ook deel van uitmaakt." De SP heeft inmiddels de bewuste brief opgevraagd bij de gedeputeerde.

U bent hier