h

Fatsoen moet je doen

11 oktober 2007

Fatsoen moet je doen

Mensen sturen soms brieven naar hun gemeente- of provinciebestuur. Dat is maar goed ook: het bestuur is er immers voor de inwoners en niet andersom. De praktijk van het provinciaal bestuur geeft wel eens een ander beeld, bijvoorbeeld bij gemeentelijke herindelingen die tegen de wil van de burgers aan hen worden opgedrongen of in de correspondentie met inwoners.

Het recentste nieuwsfeit op dit gebied betreft inwoners die een zienswijze hebben ingediend tegen de plannen van gedeputeerde staten (VVD, PvdA, CDA en GroenLinks) om het natuur- en stiltegebied de Bovenkerkerpolder te verpesten met een golfcomplex en woningbouw. In hun brief hebben sommige inwoners gevraagd om een ontvangstbevestiging van hun zienswijze. Je zou zeggen: een normale en redelijke vraag, want dan weet je tenminste dat je brief ontvangen en in behandeling is.

De provincie Noord-Holland denkt daar echter anders over. Na een vraag van de SP wordt doodleuk meegedeeld dat geen ontvangstbevestigingen verstuurd zijn "omdat dat wettelijk niet verplicht is". Wij vinden dit een nogal minimalistische invulling van een op de burger betrokken provinciebestuur. Bovendien is het onfatsoenlijk dat gedeputeerde staten geen gevolg geven aan een eenvoudige vraag om een ontvangstbevestiging.

Misschien kan fatsoenspartij CDA, met twee gedeputeerden vertegenwoordigd in het college, hier wat aan doen. Of is "fatsoen moet je doen" alleen vrijblijvende kretologie van JP de MP?

U bent hier