h

Groot deel huidige personeel niet geschikt volgens provincie

31 augustus 2006

Groot deel huidige personeel niet geschikt volgens provincie

Toen het provinciebestuur in 2003 aantrad, besloot zij dat de personele organisatie van 1500 provinciemedewerkers moest worden teruggebracht tot 1000. Medewerkers werden na jarenlange trouwe en gewaardeerde dienst opeens afgeschreven en betiteld als boventallig. Ondertussen heeft de provincie veel externe mensen aangetrokken en staan er nog allerlei vacatures open. Het zou logisch zijn daar eerst de boventalligen voor aan te trekken. Maar die beschikken niet over de over de gewenste vaardigheden, volgens de provincie. De SP was benieuwd naar wat voor vaardigheden er dan wel niet worden gevraagd en nam een kijkje bij de vacatures.

De SP heeft de idiotie van de provinciale reorganisatie al vele malen op deze site en op de arena van Provinciale Staten aan de orde gesteld. Tot nu toe is en blijft de directie en het college de mening toegedaan dat de reorganisatie volkomen terecht is en zo ook de hausse aan vacatures om nieuw personeel te werven. De collegepartijen en de gedeputeerde zelf hebben die nieuwe vacatures steeds verdedigd met de opmerking: wij zoeken specifieke vaardigheden die het huidige personeel niet heeft en die het ook niet valt bij te brengen.

We bezoeken de provinciale site van 3 augustus en klikken de vacatures aan. We gaan voor administratief medewerker: wat voor Superman/-vrouweigenschappen dient deze medewerker te bezitten om goed genoeg te worden bevonden bij Provincie Noord-Holland te komen werken? Zie hier:

Functie-inhoud
Als administratief medewerker bied je administratieve ondersteuning aan alle inspecteurs van de sector Handhaving, ondersteun je het management en voer je beheerwerkzaamheden uit. Daarnaast verricht je samen met teamgenoten
werkzaamheden op het centrale secretariaat van de directie SHV. Je sorteert en registreert de post en houdt specifieke gegevensbestanden bij. Je maakt verplichtingen aan in het SAP-systeem en controleert facturen. Ook verzorg
je eenvoudige correspondentie, zoals het verzenden van ontvangstbevestigingen en voer je personeelsbeheerwerkzaamheden uit.

Functie-eisen
* MBO werk- en denkniveau;
* Ervaring met MS-office, Word en Excel;
* Kennis van procedures op het gebied van handhaving;
* Goede beheersing van de Nederlandse taal;
* In staat zijn zeer secuur te werken;
* Een no-nonsense mentaliteit, gericht op oplossingen;
* Een samenwerkingsgerichte houding naar de collega's;
* Je kwalificeert jezelf op vooral de competenties planmatig werken, klantgerichtheid, effectieve communicatie en resultaatgerichtheid.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de boventalligen dit niet in huis hebben. Deze functie-eisen hanteert de provincie al jaren. Okay, op een been kun je niet staan, nog een vacature proberen, die van secretarieel ondersteuner B:

Functie-inhoud
Als secretarieel ondersteuner B bied je administratieve ondersteuning aan de
sectormanager Vergunningen. Je verricht de navolgende werkzaamheden op het
sectorsecretariaat:
* sorteren en registreren van de inkomende post;
* het samenstellen van specifieke managementinformatie;
* agendabeheer van de sectormanager;
* het organiseren van vergaderingen;
* het fungeren als eerste aanspreekpunt voor interne medewerkers en externe instanties;
* het onderhouden van telefonische contacten;
* het aanmaken van verplichtingen in het SAP-systeem;
* het controleren en afhandelen van facturen.

Functie-eisen
MBO werk- en denkniveau;
* Ervaring met MS-office, Word en Excel;
* Goede beheersing van de Nederlandse taal;
* In staat zijn secuur te werken;
* Een samenwerkingsgerichte houding naar de collega's;
* Je kwalificeert jezelf op vooral de competenties organiserend vermogen,
stressbestendigheid, klantgerichtheid, effectieve communicatie en
resultaatgerichtheid.

De kwaliteiten die worden gevraagd zijn wederom niet volledig anders dan de eisen die de provincie altijd al stelde. We staan inmiddels op twee benen en we mogen dus concluderen: de reorganisatie is werkelijk idioot, maar erger nog: de provincie schoffeert het huidige personeel.

Alle vacatures van de provincie Noordholland

U bent hier