h

Alkmaarse iepen blijven bewaard

4 juli 2006

Alkmaarse iepen blijven bewaard

De iepen in het Alkmaarse oerbos staan ondanks de bemaling in verband met bouwwerkzaamheden niet droog. De SP had van een omwonende te horen gekregen dat de iepen die naast een bouwlocatie staan, dreigden te sneuvelen doordat er grondwater weggehaald werd.

In het bloeiseizoen grond wegmalen is voor veel bomen het einde. Bovendien mag het niet. De provincie heeft na de melding van de SP een en ander onderzocht. De situatie bleek minder ernstig dan aanvankelijk werd gedacht, er werd namelijk minder water onttrokken aan de grond. Niettemin is procesverbaal opgemaakt tegen de aannemer omdat hij de grondwateronttrekking niet had gemeld. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt om de bomen te begieten. De iepen blijven dus bewaard.

Moens belooft Alkmaarse iepen te redden

U bent hier