h

Steun voor Broekervaartactie

22 juni 2006

Steun voor Broekervaartactie

Sinds twee weken haalt de SP handtekeningen op tegen de mogelijke sluiting van drie -in Broek en Waterland gelegen- bruggen over de Broekervaart. Tot nu toe zijn enige honderden handtekeningen opgehaald. Niet alleen de SP is tegen het plan van de provincie vanaf 2007 vanwege de kosten deze bruggen niet meer te laten bedienen en er ook geen onderhoud meer aan te plegen.

De SP is van mening dat een provincie, die zichzelf te pas en te onpas presenteert als paradijs voor de watersportliefhebber, de plicht heeft er voor te zorgen dat het een paradijs blijft. Immers, als de bruggen niet langer worden bediend, betekent dit dat de tocht van Monnickendam naar Amsterdam en vice versa niet meer gemakkelijk kan worden ondernomen: de pleziervaart is dan vanwege de noodzakelijke af te leggen omweg enkele dagen onderweg om die afstand te overbruggen. De provincie heeft bovendien geld genoeg en hoeft zich dus niet in de schuld te steken om de Broekervaart open te houden.

De actie van de SP loopt nog zeker door tot augustus. In september worden de handtekeningen aangeboden aan de Provinciale Staten.

 

Broekervaartactie loopt storm
SP tegen sluiting Zesstedenvaart / Broekervaart
Geen blokkade Broekervaart-Zesstedenvaart

 

U bent hier