h

Problemen busdienst Hoorn-Amsterdam moeten worden aangepakt

17 januari 2006

Problemen busdienst Hoorn-Amsterdam moeten worden aangepakt

Half december 2005 is de busdienst Hoorn-Amsterdam overgegaan van Connexxion naar Arriva. In de krant stond vervolgens dat er enorme problemen waren en dat Arriva de dienst niet aan kon. De SP vindt dat er te weinig wordt gedaan om de problemen op de buslijn aan te pakken.

Volgens de provincie is de hoofdverantwoordelijke het ROA, het Regionaal Orgaan Amsterdam, ondanks het feit dat het hier een buslijn naar Hoorn betreft. Volgens de laatste krantenberichten heeft ROA nu met boetes gedreigd. Boetes die Arriva moet betalen als het vervoer op de lijn slecht blijft. Maar ook heeft ROA gezegd dat het probleem van de reizigers naar en van Hoorn (namelijk dat er in Hoorn door de bus minder stations worden aangedaan sinds Arriva de lijn beheert) bij het ROA geen prioriteit heeft. Ofwel: ROA doet voorlopig niets aan de klacht.

SP vindt het niet kunnen dat het ROA niets doet aan de problemen en heeft de provincie om opheldering gevraagd. Bovendien wil de SP weten wat de provincie doet aan de omstandigheid dat vervoerders tegenwoordig bij nieuwe chauffeurs veel minder vaardigheden testen dan vroeger. Volgens de SP gaat het hier om de veiligheid van de mensen en moet kostenbesparing daaraan ondergeschikt zijn. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.

 

Schriftelijke vragen buslijn Hoorn-Amsterdam

 

U bent hier