h

Kromme Leek moet geen woonlandschap worden

12 januari 2006

Kromme Leek moet geen woonlandschap worden

Leeker Woonland bv in de kop van Noord-Holland heeft 2 nieuwe commissarissen aangetrokken om een nieuw grootschalig woonplan langs de Kromme Leek te propageren. Dit woonplan kent veel tegenstanders. De tegenstanders vinden dat dergelijk grootschalige woningbouw (1300 woningen) niet past bij het karakter (landelijk) van deze streek. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld.

De vraag is of dit woonplan past binnen het door de provincie opgestelde ontwikkelings- en streekplan. Het gebied rondom de Kromme Leek wordt in het Ontwikkelingsplan aangeduid als zoekgebied. Tegelijkertijd wordt echter ook gezegd dat grootschalige woonplannen in dit gebied niet mogen. De SP wil weten wat het nou is. Mag het wel of mag het niet? En als het niet mag, mag er ook niet gezocht worden en dan is de aanduiding zoekgebied onzin. De SP wil verder weten wat de provincie vindt van het feit dat de 2 nieuwe commissarissen als oud-overheidsbestuurders zich hard gaan maken voor een zaak die in de samenleving zo gevoelig ligt.

Volgens de tegenstanders is uitvoering van het plan bovendien sowieso vragen om moeilijkheden omdat de woningen naast een bedrijventerrein op de kaart staan gepland, met alle gevolgen van dien.

 

Schriftelijke vragen over Kromme Leek

 

U bent hier