h

Ook Hof Amsterdam veroordeelt provincie tot vergoeden schade Chipshol

21 december 2005

Ook Hof Amsterdam veroordeelt provincie tot vergoeden schade Chipshol

Het Gerechtshof Amsterdam heeft vandaag het optreden van de provincie Noord-Holland tegen gebiedsontwikkelaar Chipshol beoordeeld als onrechtmatig. De provincie is veroordeeld tot betaling van de schadevergoeding. Eerder deed het gerechtshof Haarlem al een dergelijke uitspraak.

Chipshol is bij het ontwikkelen van een bedrijventerrein bij Schiphol jaren gedwarsboomd door provincie, rijk, gemeente Haarlemmermeer en Schiphol. Bouwverboden werden afgegeven en dan weer ingetrokken en het gevolg was dat Chipshol jarenlang niets met het door hen gekochte Groenenberg-terrein kon doen. De SP heeft de provincie verschillende keren om opheldering gevraagd. Steeds weer ontkende de provincie fouten te hebben gemaakt. Maar het tegendeel is dus waar. Uiteindelijk is inwoner van de provincie is de dupe. Want de schadevergoeding kan vele miljoenen euro's bedragen en moet van belastinggeld worden betaald.

Overigens is het Amsterdamse besluit harder voor de provincie dan dat van de rechtbank van Haarlem. In de eerdere veroordeling moest de provincie allen 2 jaar rente over de door Schiphol te betalen bouwverbodschade betalen. De Amsterdamse rechtbank oordeelt nu dat de provincie Chipshol het totale financieel nadeel moet betalen.

Hoewel de uitspraak niet gunstig is voor de provinciale portemonnee, is de SP blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is over het al of niet onrechtmatig handelen van de provincie. De SP verwacht dat laatstgenoemde het gezien de uitspraak voortaan wel zal laten dealtjes te sluiten met grote broer Rijk en neef Schiphol.

Haagse Schiphollobby bevestigd
SP stelt vragen over de miljoenenclaim van Chipshol

U bent hier