h

Provincie solt met ambtenaren

26 november 2005

Provincie solt met ambtenaren

Vorige week stond in de krant dat de heer Borghouts de burgemeester van Wieringen 6 provinciale ambtenaren had toegezegd, te weten 6 provinciale ambtenaren die boventallig zijn geworden. Dit omdat Wieringen een ambtenarentekort heeft en de provincie nog anderhalf jaar genoemde ambtenaren ‘moet’ betalen.

Koud na de zogenaamde mededeling van de heer Poelmann over de reorganisatie in de vergadering van 14 november, kwam dit bericht bij de SP in eerste instantie over als een enorm misplaatste grap, waar we verder maar geen ruchtbaarheid aan zouden moeten geven. Echter, iets verder in diezelfde week nog een bericht in de krant over dezelfde zaak. Met daarin op de vraag van de journalist aan de Wieringse burgemeester of die 6 mensen dan elke dag maar heen en weer moeten reizen, het onverbloemd schaapachtige antwoord: wij hebben in ons mooie Wieringen een uitstekende bed- en breakfastvoorziening.

Tot op heden hebben wij geen reactie, rectificatie of nadere uitleg van het college gelezen. Dan zal het bericht dus wel kloppen: geen grap maar de zoveelste misstap in het reorganisatiegebeuren van de provincie. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.

Schriftelijke vragen over Borghouts vs. provinciale ambtenaren

U bent hier