h

Mollet weer terug in de raad van Wester-Koggenland

14 oktober 2005

Mollet weer terug in de raad van Wester-Koggenland

Het geschorste raadslid Jim Mollet is weer terug in de gemeenteraad van Wester-Koggenland . De SP is daar blij om. Een schorsing is een zwaar middel en als je het toepast moet de reden wel heel goed zijn. In dit geval was er geen goede reden, volgens de SP.

Jim Mollet had zich gevoegd bij een groep bewoners die kwaad naar de Raad van State stapte om een gemeenteplan tegen te houden. Een raadslid mag dat niet, zei de raad, zo staat het in de gemeentewet. Dat kan allemaal wel wezen, maar Mollet zat nog niet in de raad toen het gewraakte plan werd aangenomen. Dat was allemaal geschied voor zijn tijd. Dat had de raad mee moeten tellen.

De SP heeft nog geprobeerd de provincie Mollet laten helpen, maar die gaf te kennen daar niet aan te beginnen. De provincie is duidelijk niet van de Robin Hoodclub. Dat Mollet ondanks dat, dan nu toch weer terug is en dat de raad bakzeil heeft gehaald is dubbel mooi. Het in de raadszaal van Wester-Koggenland aanwezige publiek vond het ook mooi. Die juichte de terugkeer van Mollet van harte toe. Een zoveelste voorbeeld van het zijn van de politiek van een ver van mijn bedshow.

Westerkoggenland hanteert botte bijl

U bent hier