h

De Vlietlanden: onderzoek rijksrecherche gewenst

9 juni 2005

De Vlietlanden: onderzoek rijksrecherche gewenst

De SP is niet tevreden over het onderzoek van de provincie naar het al of niet integer handelen van ex-provincieambtenaar De Jager. Laatstgenoemde heeft in de tijd dat hij ambtenaar was, met een grote korting een vakantiewoning kunnen aanschaffen op "De Vlietlanden", een woningpark dat eerder op de agenda stond van Provinciale Staten. De vraag is nu: is de ambtenaar in kwestie omgekocht, om het plan van De Vlietlanden door de staten te sluizen?

Naar aanleiding van publicaties in het Noordhollands Dagblad begin dit jaar heeft de provincie op verzoek van de Staten een onderzoek verricht. Het eerste onderzoek werd eerder dit jaar gepresenteerd maar linea recta naar de prullenbak verwezen omdat belangrijke zaken niet waren onderzocht. Dinsdag 7 juni werd het tweede onderzoek gepresenteerd. Dit tweede onderzoek was in ieder geval vollediger, maar geeft nog geen antwoord op de belangrijkste vraag.

Juridisch lijkt alles in orde: De Jager was niet de behandelend ambtenaar van het project De Vlietlanden. Echter, het blijft vreemd en ook in het tweede onderzoek wordt niet duidelijk waarom De Jager de woning met korting kreeg. De SP vindt het tijd de rijksrecherche in te schakelen. Dat is ook in het belang van De Jager, zijn naam blijft bezoedeld zo lang een en ander niet afdoende is onderzocht.

U bent hier