h

SP: “Maak voorlopig geen nieuwe woningbouwplannen”

11 april 2005

SP: “Maak voorlopig geen nieuwe woningbouwplannen”

Het aantal woningen in Noord-Holland neemt minder snel toe dan gepland. De SP vindt dat de provincie niet nog meer plannen voor woningbouw moet maken. De provincie moet er eerst voor zorgen dat bestaande plannen worden uitgevoerd.

Afgelopen donderdag ging de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ordening over de "Voortgangsrapportage Woningbouwcapaciteit Noord-Holland-Zuid". De meeste fracties (met uitzondering van GroenLinks) waren somber gestemd over de voortgang. En terecht. Er gebeurt op het gebied van woningbouw vrijwel helemaal niets. Sterker nog: er is een enorme achterstand, veel plannen hadden al lang uitgevoerd moeten zijn maar zijn dat niet Daar komt nog bij dat veel nieuwe bouwprojecten niet door kunnen gaan vanwege Europese richtlijnen voor luchtkwaliteit. Door meer te bouwen, zal de luchtkwaliteit in het overvolle Nederland immers nog verder verslechteren. Dat maakt het bouwen er niet gemakkelijker op. Chandra Jankie van de SP heeft daarom de provincie gevraagd te stoppen met het maken van nieuwe plannen voor woningbouw.

De SP vindt dat de provincie eerst de bestaande plannen moet uitvoeren, voorzover dat nog kan gezien de Europese milieurichtlijnen. Dáár moet alle provinciale arbeidskracht nu op gericht zijn. Dat vindt de SP zinniger dan het etaleren van rozige toekomstplannen die nimmer worden gerealiseerd.

U bent hier