h

Noord-Holland spreekt zich uit tegen salaris Nuon

5 april 2005

Noord-Holland spreekt zich uit tegen salaris Nuon

In navolging van Gelderland heeft ook Noord-Holland zich gisteren 4 april uitgesproken tegen de forse salarisbonus die de directie van Nuon zichzelf heeft toebedacht. De PvdA diende een motie in die door de meerderheid, waaronder de SP, werd gesteund.

Gedeputeerde Staten zal nu bij de aandeelhoudersvergadering van april stelling nemen tegen de buitensporige inkomensverbetering en extra pensioenstorting. Noord-Holland zal in dezelfde vergadering ook voorstellen doen tot een forse versobering van het beloningssysteem en de pensioenvoorziening tot een niveau wat in de publieke sector de norm is voor de leden van de Raad van Bestuur.

Nuon moet zich verantwoorden en moet salarisgas terugnemen. Gezien de prestaties van het bedrijf in het afgelopen jaar zijn salarisbonussen niet op hen plaats. In 2004 bleek Nuon de administratie niet op orde te hebben, waardoor legio klanten met allerlei ellende geconfronteerd werden. Het is ongehoord dat deze chaos vervolgens beloond zou worden met een extra salarisbonus voor de directie.

SP wil Noord-Hollandse uitspraak tegen salaris directie Nuon
Nuon-directeur verdient geen bonus
SP overhandigt Nuon-topman ‘actiebelofte’

U bent hier