h

Provincie laat recreanten wijken voor de rijken

8 februari 2023

Provincie laat recreanten wijken voor de rijken

Foto: . / .

Een grote groep recreanten van Camping Sandevoerde ging afgelopen maandag naar het provinciehuis. De SP stelde vragen aan het provinciebestuur over de ongeoorloofde start van de bouw van dure chalets op hun park. Kennemerpark BV. lapt namelijk alle regels aan zijn laars en de gemeente Zandvoort gaat niet over tot handhaving. Statenlid Heidi Bouhlel: “De SP wil dat de provincie ingrijpt, maar de PvdA-gedeputeerde Olthof wijst deze recreanten gewoon naar de rechter. Waar sta je dan nog als recreant?”

Eind 2021 deed de SP al grootschalig onderzoek naar de staat van de Noord-Hollandse recreatieparken¹. Campings met reguliere recreanten staan enorm onder druk. Daarom komen deze recreanten massaal voor zichzelf op. Zo ook de recreanten van Camping Sandevoerde. Helaas moeten zij rechtszaken beginnen om hun geliefde stekje te kunnen behouden, daar waar de overheid hen in de steek laat. De SP komt voor hen op. Statenlid Bouhlel: “In het aardkundig monument mag niet gegraven worden en er loopt een rechtszaak over de vraag of er überhaupt gebouwd mag worden. Er zijn door de gemeente Zandvoort nog helemaal geen vergunningenverkregen en tóch start de bouw.”

Chaletparken en campings staan al tijden onder zware druk; investeringsmaatschappijen en andere kapitalisten kopen ze op om vervolgens de recreanten te verdringen door er dure villaparken van te maken. Geert Sijtzema is één van de ruim 25 recreanten die de gedeputeerde afgelopen maandag aanhoorde en zegt terecht tegenover NH Media: “Als de gemeente Zandvoort niet gaat handhaven en de provincie grijpt niet in, dan betekent dat iedereen maar mag doen en laten wat ‘ie wil; ook zonder vergunningen!” ² De SP wil dat deze vastgoedcowboys aan de leiband worden gelegd.


¹ Lees het SP-onderzoeksrapport “Recreatieoorden Noord-Holland” hier terug.

² NH Media was erbij en deed verslag. Bekijk ook het prachtige item in beeld! Klik hier: “Campinggasten verdrongen door de rijken: ‘Ze willen van Zandvoort St. Tropez maken’". (dd. 7 februari 2023)


STRIJD MEE TEGEN DE ROOFINVESTEERDERS! (link)

Foto: Marcel Lathouwers / SP
 

 

 

 

 

 

Foto: Enkele vooraanstaande recreanten, Dhr. Deen en Heidi Bouhlel.

U bent hier