h

Recreatie en toerisme. Terug naar het nieuwe normaal?

10 juni 2021

Recreatie en toerisme. Terug naar het nieuwe normaal?

Foto: Foto / SP

De provincie wil toeristen en recreanten beter over de provincie kunnen spreiden en maakt daarvoor een visie. “Willen we meer toeristen naar Nederland lokken, wil Amsterdam ‘die rottoeristen’ uit de stad verjagen of is het de wens om onze laatste stukjes natuur te kunnen verkopen?”. De SP weet dat de natuur erg te lijden heeft onder de commercie. Er wordt al flink verdiend aan onze natuur. De SP vindt daarom dat er onderscheid moet worden gemaakt in soorten ‘recreatie’ en zal hiertoe met een motie komen.

In deze coronatijd blijkt dat steeds meer Noord-Hollanders dichtbij huis tot rust willen komen; laagdrempelig en op een manier die de natuur niet schaadt. Daar zal de SP zich altijd voor hard blijven maken. De Groot: “Zonder duidelijkheid over de term recreatie, wordt ‘luieren onder een boom’ onder dezelfde noemer geschaard als ‘het organiseren van festivals’. De zucht naar inkomsten uit de natuur kan niet alsmaar worden gefaciliteerd”. De SP ziet wandelen, fietsen en luieren als voorbeelden van recreatie in de natuur. Daar hoeven geen commerciële partijen aan te pas te komen, die niets op hebben met de waarden van diezelfde natuur.

De provincie wil in het najaar al aan de slag met de ‘Visie Recreatie en Toerisme’*. De Provinciale Staten zal er in de komende vergadering over beslissen.


* De visie tref je hieronder als PDF aan.

 

Foto: Geestmerambacht bij Alkmaar / Maps
Geestmerambacht is een stukje natuur dat dreigt te worden verpatst .

 

 

 

 

 

U bent hier