h

Allesbehalve frisse lucht van Tata Steel

2 november 2018

Allesbehalve frisse lucht van Tata Steel

Foto: NH Nieuws / NH Nieuws

Enorme zwavelkleurige rookwolken. Ditmaal een emissie van Tata Steel. Op de website van Tata Steel was te lezen dat er een technische storing was waardoor de emissie is ontstaan. In de IJmuider Courant werd vermeld dat de gaswolk direct na het vrijkomen sterk verdund is geraakt en niet in de woonomgeving terecht is gekomen. En dat klachten van omwonenden niet zijn binnengekomen.

Maar net als de inwoners van Wijk aan Zee en net als de Omgevingsdienst NZKG maakt de SP zich ernstige zorgen. Welke ongezonde gassen zijn er eigenlijk vrijgekomen? En wat heeft de smerige uitstoot voor effect op de gezondheid van mensen en op dier en plant? SP statenlid Anna de Groot stelde (weer) schriftelijke statenvragen.    

U bent hier