h

Ook in Alkmaar actie tegen afbraak openbaar vervoer

25 maart 2018

Ook in Alkmaar actie tegen afbraak openbaar vervoer

Boze buspassagiers in Alkmaar, Heerhugowaard en Egmond kunnen donderdagavond 29 maart terecht op een actiebijeenkomst van de SP in Alkmaar. Onderwerp is de dreigende opheffing van de buslijnen in Noord-Holland Noord. Daaronder is de Alkmaarse stadsbuslijn 5 naar de wijk De Hoef. De bijeenkomst is in Huis van de wijk De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4 in Alkmaar en begint om 20:05. Op maandagmiddag 9 april bespreekt de commissie Mobiliteit van provinciale staten de opheffingsplannen

Het Huis van de wijk is (nu nog) bereikbaar met bus 5, uitstappen halte Winkelcentrum De Hoef, vertrek 19:53 vanaf het station.

Tijdens de actiebijeenkomst kunnen gedupeerde buspassagiers (of hun familie) vertellen wat de opheffing van de bus voor hen betekent. De bijeenkomst wordt geleid door Marnix Bruggeman en Jim Haijen, die voor de SP in provinciale staten zitten.

Als het aan de provincie Noord-Holland ligt worden in juli elf buslijnen in Noord-Holland Noord geheel of gedeeltelijk opgeheven. Daaronder zijn:

Lijn    5

Alkmaar Station – De Hoef – Alkmaar Station

Lijn 150

Schagen – 't Veld – Winkel – Nieuwe Niedorp – Heerhugowaard -               Bedrijventerrein Beverkoog – Alkmaar

Lijn 164

Castricum – Bakkum – Egmond aan Zee

De opheffingsplannen kwamen aan het licht nadat de SP in provinciale staten vragen had gesteld. Sindsdien voert de SP onder meer in Alkmaar, Castricum, Egmond, Heerhugo­waard, Schagen, Callants­oog, Juliana­dorp en Den Helder actie voor behoud van de bedreigde lijnen.

Op de actiebijeenkomst in Alkmaar wil de SP met de aanwezigen bespreken hoe zij samen de druk op de provincie kunnen opvoeren om de buslijnen te behouden. Op maandagmiddag 9 april vergadert de commissie Mobiliteit van provinciale staten over de opheffingsplannen. Buspassagiers kunnen ook daar hun protest laten horen.

U bent hier