h

Goed werk met een goed loon voor iedereen

7 februari 2017

Goed werk met een goed loon voor iedereen

Foto: Provincie Noord-Holland / Provincie Noord-Holland
De provincie gaat bespreken hoe er ook voor laag-opgeleiden meer goede banen kunnen komen. Dat beloofde gedeputeerde Cees Loggen (VVD) aan SP-statenlid Anna de Groot tijdens de statenvergadering afgelopen maandag. Loggen had eerst gezegd dat de provincie daar niets aan gaat doen, omdat de provincie er niet over gaat. Maar hij ging om na een interruptie van De Groot: "De SP vindt het heel erg belangrijk dat ook laag-opgeleiden zich goed voelen. Nu zitten er veel in een uitkering, de ontevredenheid is groot."

Anna de Groot maakte haar punt bij de bespreking van de rol van de EU voor de provincie: "Er is iets dat de SP nadrukkelijk mist in alle Europastrategieën van de provincie, namelijk vaste banen tegen een goed loon voor mensen die laag-opgeleid zijn. Zo noemen we dat dan maar, want er is nog steeds weinig waardering voor mensen met twee rechterhanden en een opleiding die aan het leven zelf ontleend is." Zij wees op de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden: "De SP vindt daarom dat goed werk voor iedereen via de Europastrategie ook voor de provincie een taak is."

U bent hier