h

Complimenten voor gedeputeerde Post

17 januari 2017

Complimenten voor gedeputeerde Post

Ook bij Connexxion in de IJmond ging op 11 december een nieuwe dienstregeling in. De lijnen 73 en 74 kregen andere routes, en er kwamen twee nieuwe daglijnen 71 en 72 bij. Maar in de software voor de ov-chipkaart werden de nieuwe lijnen ingeprogrammeerd als nachtbussen. Daardoor werd voor een rit telkens een veel te hoog tarief afgeschreven van de ov-chipkaart.

Op nachtbussen geldt een vast standaardtarief, ongeacht afstand. Door de fout in de programmering werd op lijn 71 en 72 daardoor voor een paar haltes € 4,50 afgeschreven, in plaats van de € 1,12 die zo'n kort ritje hoort te kosten. Een gedupeerde reiziger had zich op 21 december met deze klacht tot provinciale staten gewend. Hij had weliswaar zelf met enige moeite zijn geld van Connexxion teruggekregen. Omdat hij vreesde dat veel reizigers de fout was ontgaan, vroeg hij om een mededeling in de bussen dat mensen hun geld moesten terugvragen. En uiteraard wilde hij ook herstel van de fout in de chipkaart-software.

PvdA en SP hadden laten weten de kwestie aan te kaarten in de statencommissie Mobiliteit van 16 januari. Maar voor de vergadering had VVD-gedeputeerde Post de fout al laten herstellen. Ook zorgde ze er voor dat in de bussen een oproep verscheen aan de gedupeerde reizigers het te veel betaalde terug te vragen. SP-statenlid Marnix Bruggeman restte in de commissie dan ook niets anders dan de gedeputeerde zijn complimenten te geven. De gedeputeerde – niet gewend aan complimenten van de SP – vroeg Bruggeman of hij dit nog even kon herhalen. Waarop hij beloofde dat hij het wel op de website van de SP zou zetten.

U bent hier