h

Geert Ritsema over Ttip: 8 oktober in Monnickendam

5 oktober 2015

Geert Ritsema over Ttip: 8 oktober in Monnickendam

Geert Ritsema , Statenlid voor de SP in Noord-Holland en campagneleider bij Milieudefensie spreekt op donderdagavond 8 oktober over het thema “TTIP : een bedreiging voor burger en bestuur?“ in de Bolder te Monnickendam. De avond wordt georganiseerd door de SP afdeling Waterland.
 
 
 
 

TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnership) is het handelsverdrag  waarover de Europese Unie en de Verenigde Staten sinds medio 2013 onderhandelen.  Dit verdrag klinkt misschien als een ver-van-mijn-bed show,
maar de werkelijkheid is dat het diep kan ingrijpen in het dagelijks leven van gewone mensen. Wetten en regels, die nu onze arbeidsvoorwaarden, volkgsgezondheid en milieu beschermen, kunnen straks door dit verdrag
worden afgezwakt of zelfs helemaal buiten werking gesteld. Iets waar de gewone burger vervolgens niets meer tegen kan doen.

Op 2 juli jongstleden verklaarde Amsterdam zich als een van de eerste gemeenten in Nederland ‘TTIP vrij’ op voorstel van o.a. de SP. Hierna hebben meerdere Nederlandse gemeenten dit voorbeeld gevolgd, waaronder Amersfoort, Arnhem, Brielle, Haarlem,
Noordoostpolder, Tilburg, Wormerland  en Zaanstad.

De fractie van de SP Noord Holland zet zich in om de provincie en al haar gemeenten zich te laten
uitspreken tegen dit wurgverdrag.
Vindt u ook  dat mensen zelf  mogen beslissen over hoe hun samenleving  eruit  ziet, kom dan op  8 oktober om 20. 00 uur naar de Bolder.

SCC De Bolder
Spil 1 te Monnickendam
Inloop vanaf 19.45.

U bent hier