h

Noord-Holland ook deelnemer aan subsidieslurper House of Food

18 juni 2015

Noord-Holland ook deelnemer aan subsidieslurper House of Food

Foto: anna de groot / anna de groot

De provincie Noord-Holland, die €245.000 heeft bijgedragen aan House of Food heeft dat voor niets gedaan. Allerlei activiteiten werden ontplooid die tot niets leidden en de  leerwerkfabriek - onderdeel van House of Food -  is schromelijk mislukt. SP-statenlid Anna de Groot vindt dat hiermee belastinggeld is verspild: “Daar ben ik boos over, maar nog meer dat de werklozen en schoolverlaters voor wie dit project ook bedoeld was, er geen baan aan overhielden.”

In 2010 werd met veel tamtam het startschot gegeven voor het House of Food. De initiatiefnemers hadden flink wat geld weten los te peuteren. De gemeentes Zaanstad, Wormerland en Oostzaan plus de Europese Unie en de provincie brachten in totaal €2,1 miljoen bij elkaar. Het project strandde zonder resultaten. Voor het leer- werkproject was het probleem dat er niet goed gekeken was of er wel voldoende banen beschikbaar zouden zijn. De werklozen en schoolverlaters bleven dus met lege handen achter.

SP-statenlid Anna de Groot: “De provincie had beter moeten onderzoeken of dit een haalbaar project zou zijn en niet voor de mooipraat moeten vallen. Nu is er belastinggeld verspild, waar ook andere dingen mee gedaan hadden kunnen worden. Eeuwig zonde!”

U bent hier