h

Remine Alberts opnieuw lijsttrekker Noord-Holland

26 oktober 2014

Remine Alberts opnieuw lijsttrekker Noord-Holland

Op zaterdag 25 oktober hebben de bijna honderd vertegenwoordigers van de SP-afdelingen in Noord-Holland de lijst voor de provinciale statenverkiezingen op 18 maart 2015 vastgesteld. Voorzitter van de huidige statenfractie Remine Alberts zal opnieuw de lijst aanvoeren. Na een levendig debat is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Speerpunten zijn: tegengaan van verspilling bij de provincie, koesteren van natuur en groen en goede voorzieningen voor de inwoners van Noord-Holland - zoals beter openbaar vervoer.

Het verkiezingsprogramma straalt realisme uit, waarbij vooral centraal staat dat de provincie er is voor iedereen. De leefbaarheid in de kleinere dorpen mag niet het ondergeschoven kind worden van bezuinigingen op bijvoorbeeld openbaar vervoer, dorpshuizen of de bibliotheek. Windmolens zullen volgens het programma toenemen, maar alleen op plekken waar ze niet 'in de weg' staan. Ook zal de provincie zich bescheidener moeten gaan opstellen als het gaat om ongebreideld rondstrooien van subsidies, waar nut en noodzaak nauwelijks van aangetoond zijn.
Alberts: "Noord-Holland verdient het dat er een frisse wind gaat waaien, een frisse wind die voor veranderingen in het bestuur kan zorgen."De kandidatenlijst bevat een groot aantal talenten op het gebied van milieu, ruimtelijke ordening en openbaar vervoer. Lijsttrekker Alberts: "Met deze ploeg is Noord-Holland straks ijzersterk vertegenwoordigd. De stap naar meebesturen kunnen we nu maken."

De kandidatenlijst voor de komende statenverkiezingen ziet er als volgt uit:

  1. Remine Alberts
  2. Marnix Bruggeman
  3. Geert Ritsema
  4. Hans Bakker
  5. Wim Hoogervorst
  6. Anna de Groot
  7. Carlien Boelhouwer
  8. Roel Sint
  9. Dago Wellink
10. Jim Haijen
11. Filinta Karabulut
12. Kees Hiep
13. Marie France van Oorsouw
14. Ramon Boersbroek
15. Carin Nijssen
16. Ferdinand Knaack
17. Chris Schaeffer
18. Cor Hoekstra
19. Mark van Dongen
20. Gabriella Molica
21. Thierry de Greef
22. Martin Ooms
23. Mienk Graatsma
24. Marcel Olierook
25. Petra Gazendam

U bent hier