h

Compenseer busreizigers bij invoering ov-chipkaart

9 juni 2011

Compenseer busreizigers bij invoering ov-chipkaart

De SP wil dat Gedeputeerde Staten er voor zorgen dat busreizigers hun niet gebruikte strippen vergoed krijgen als de ov-chipkaart verplicht wordt op 30 juni. Dat stelt de partij in een serie schriftelijke vragen aan het college. Tot nu toe is hier door Gedeputeerde Staten niet in voorzien. Volgens de SP is dat wel nodig, omdat inwoners slechts een korte tijd hebben om de strippen op te maken.

Vanaf 30 juni is de strippenkaart in heel Noord-Holland niet meer geldig. De ov-chipkaart wordt dan in (bijna) de hele provincie het enige geldige vervoerbewijs. Dit nieuws is pas eind mei door Gedeputeerde Staten bekend gemaakt. De SP vindt het niet redelijk dat inwoners nauwelijks de tijd krijgen om hun strippenkaarten op te maken. Daarom moet het college, net als in Gelderland gebeurt, een restitutie- of inruilactie opzetten.

De SP wil ook weten of de berichten kloppen dat reizigers op Texel vanaf 30 juni niet meer met de strippenkaart kunnen reizen, maar ook niet met de ov-chipkaart. In plaats daarvan zouden er aparte kaarten op de bus moeten worden gekocht. Wat de SP betreft blijft de strippenkaart in Noord-Holland vanaf 30 juni gewoon bruikbaar en mogen aparte kaarten op Texel nooit duurder zijn dan de ritprijs met strippenkaarttarief.

U bent hier