h

Inspraak in herindelingsontwerp Harenkarspel, Schagen, Zijpe: dien uw zienswijze in voor 8 oktober 2010

8 september 2010

Inspraak in herindelingsontwerp Harenkarspel, Schagen, Zijpe: dien uw zienswijze in voor 8 oktober 2010

Op 13 juli 2010 heeft Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland het herindelingsontwerp Harenkarspel, Schagen en Zijpe vastgesteld. Het plan ligt ter inzage in de gemeentehuizen van Harenkarspel, Schagen en Zijpe.

U kunt het herindelingsontwerp inzien op de gemeentehuizen van Harenkarspel, Schagen en Zijpe. U kunt tevens een zienswijze indienen tot 8 oktober 2010. Uw zienswijze richt u aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem.

Het herindelingsontwerp staat ook op de website van de provincie Noord-Holland, onder het kopje 'Actueel' > nieuws > 'Fusie Schagen, Harenkarspel en Zijpe stap dichterbij' (14 juli 2010).

De SP vindt nog altijd dat bij herindelingen de mening van de bevolking moet worden gepeild middels een referendum. Op dit moment spelen er meerdere fusies in de provincie Noord-Holland. De gemeenten Naarden, Bussum, Muiden, Weesp, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Wervershoof, Andijk, Hoorn, Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen, Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer en Niedorp hebben allemaal met fusies te maken.

Vaak wordt hierbij gezegd dat kleine gemeenten simpelweg te duur zijn, maar uit een onderzoek van Binnenlands Bestuur blijkt dat dit in veel gevallen niet klopt.
Zo werd bijvoorbeeld in juli bekend dat het gemeentehuis van de gemeente Medemblik in Wognum wordt afgestoten en dat de aanpassing van de gemeentewerf daar alleen al ruim 1 miljoen euro kost.

Herindelingsontwerp Harenkarspel, Schagen en Zijpe:
http://www.noord-holland.nl/web/Actueel/Nieuws/Artikel/Fusie-Schagen-Har...

Onderzoek Binnenlands Bestuur 'Grote gemeenten duurder dan kleine'
http://www.binnenlandsbestuur.nl/grote-gemeenten-duurder-dan-kleine.1694...

U bent hier