h

De sociale en maatschappelijke functie van buslijn 4

4 mei 2010

De sociale en maatschappelijke functie van buslijn 4

De SP ontving een brief van een bewoner van het Haarlemse Ramplaankwartier over het belang van buslijn 4. Deze brief drukt uit hoe belangrijk goede busverbindingen zijn voor inwoners van wijken en dorpen in Noord-Holland. Dit besef mag wel eens wat duidelijker worden bij VVD, PvdA, CDA en GroenLinks: de partijen die in Noord-Holland de dienst uitmaken en het openbaar vervoerbeleid bepalen. De SP zet zich in om deze met voortbestaan bedreigde buslijn te behouden, ook na december 2010. Hieronder de tekst van de brief.

Ik beken, ik beken: er gaan dagen voorbij dat ik niet in buslijn 4 zit.

Dan fiets ik naar de stad, maar zie ik achter de raampjes van de bus mijn hoogbejaarde overbuurvrouw, met uitgezakte krulletjes op weg naar haar eigen geheime kapper, en ’s middags loopt ze weer te paraderen met d’r prachtige permanentje.
En ik zie die jonge moeder puffen en hijsen en sjouwen en tillen de bus in, op weg naar het ouder-en-kind-zwemmen.
En ik hoor bij de Deka dat die bus er lang vóór de oorlog was, hoor, en wie wat waar hoe het in z’n stomme kop durft te halen om…
En ik hoor van een bewoner van Ramplaan-noord, dat ‘t na de herinrichting zoooooo veel beter is geworden – als Connexxion zich tenminste aan de snelheidslimiet houdt – nu er geen autospiegels meer afgereden worden.
En ik zie de bejaarde dame uitstappen om bij haar hoogbejaarde moeder in de Blinkert een kopje thee te doen.
En ik zie mijn dochter die haar zoveelste vriendje uitlegt dat lijn 4 vanaf het station hem heel dicht, heel dicht bij haar, bij haar brengt.
En dan denk ik: zo’n lijn 4, vanaf Heemstede naar IJmuiden, met een klein slingertje door het Ramplaankwartier: wie verzint dat nou, om dat te schrappen?
Met DIE dame of heer wil ik wel eens aan een tafeltje schuiven.

U bent hier