h

Provincie Noord-Holland tegen kraakverbod

2 oktober 2009

Provincie Noord-Holland tegen kraakverbod

Dankzij een gezamenlijke motie van SP, PvdA, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren heeft de provincie Noord-Holland zich uitgesproken tegen het kraakverbod dat wordt behandeld in de Tweede Kamer. De Noord-Hollandse statenfracties vrezen dat het strafbaar stellen van kraken met gevangenisstraffen variƫrend van enkele maanden tot meer dan twee jaar zal leiden tot rechtsongelijkheid en onmenselijke toestanden in de steden.

Ook blijft het volgens de SP een raadsel hoe gemeenten in Noord-Holland vele honderden mensen die op straat komen te staan moeten opvangen. In het nieuwe wetsvoorstel worden jongeren en gezinnen die al jarenlang in een bestaand kraakpand wonen van de ene op de andere dag tot crimineel bestempeld.

U bent hier