h

Zwarte Piet Award voor Ton Hooijmaijers

9 december 2008

Zwarte Piet Award voor Ton Hooijmaijers

Gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) krijgt de Zwarte Piet Award 2008. Deze prijs is hem toegekend op het sinterklaasfeest voor volwassenen in de stadsschouwburg Amsterdam. De organisatie reikt de prijs jaarlijks uit aan de persoon die zich op de meest brutale of beschamende wijze heeft laten leiden door een ondeugd. De beloning bestaat uit een enkele reis naar Spanje.

Hooijmaijers kreeg de prijs vanwege zijn hebzucht. Volgens de jury had de gedeputeerde na een beetje onderzoek kunnen weten dat het niet verstandig was geld weg te zetten bij de IJslandse bank Landsbanki. Hij deed dat toch en verloor daardoor 78 miljoen euro, aldus de jury. Andere genomineerden voor de prijs waren de voormalig directeur van Fortis, Herman Verwilst, de aannemers van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn en voormalig raamexploitant Charles Geerts.

Het is nog steeds mogelijk om als inwoner uw ongenoegen over de handelwijze van gedeputeerde Hooijmaijers kenbaar te maken. Hier kunt u de volksmotie van afkeuring ondertekenen.

U bent hier