h

SP niet mee met werkbezoek naar Duitsland

9 oktober 2008

SP niet mee met werkbezoek naar Duitsland

Deze week vertoeft de commissie voor wegen, verkeer en vervoer (WVV) in Berlijn, Potsdam en Hamburg. De leden van de commissie laten zich daar informeren over zaken als verkeer en openbaar vervoer in een stedelijke omgeving, rekeningrijden, fietsbeleid en zeehavenontwikkeling. De commissieleden van de SP, Bert Putters en Harald Bos, zijn echter gewoon in Nederland.

Zij vinden namelijk dat je in Nederland genoeg soortgelijke leerzame projecten kunt bezoeken. Dat scheelt de belastingbetaler een hoop geld. Bovendien is het onnodig milieuvervuilend om voor zo'n korte afstand met het vliegtuig te reizen, zoals de commissieleden doen. Men kan ook gemakkelijk met de trein. Daar is bovendien een motie over aangenomen door Provinciale Staten. Voor zover bekend reist alleen één lid van de PvdA met de trein.

Tenslotte vindt de SP het opmerkelijk dat de commissie WVV uitgerekend Berlijn en omstreken bezoekt. Daar is namelijk de zusterpartij van de SP, Die Linke, aan de macht, samen met de sociaal-democratische SPD. Harald Bos: "Als de commissieleden zo graag de successen van socialistisch beleid willen bekijken, hoeven ze niet helemaal de grens over. Het is goedkoper en effectiever om gewoon eens wat beter te luisteren naar wat de SP in de commissie WVV naar voren brengt. Maar om de een of andere reden is die belangstelling er dan lang niet altijd."

U bent hier