h

SP-informatieavond 'Wieringerrandmeer, hoe nu verder?'

22 augustus 2008

SP-informatieavond 'Wieringerrandmeer, hoe nu verder?'

Voor omwonenden en geïnteresseerden organiseert de SP op drie september aanstaande een informatiebijeenkomst met als thema: 'Het Wieringerrandmeer; hoe nu verder?'
Hiervoor is onder andere SP-Tweede kamerlid Hans van Leeuwen uitgenodigd. Ook zijn afgevaardigden van de SP in Groningen benaderd om te vertellen over hun ervaringen met de projecten Meerstad en De Blauwe Stad. Doel van de openbare avond is het geven van informatie over lopende procedures en het bespreken van de laatste actuele ontwikkelingen sinds beide gemeenteraden en de provincie voor de zomervakantie akkoord gingen met het plan.

Op dit moment wordt binnen de stuurgroep de milieueffectrapportage (MER) voor het uiteindelijke randmeerplan uitgewerkt. Ook wordt met de betrokken landeigenaren onderhandeld over de aankoop van hun grond. Eind juni verscheen er een alternatief plan van de belangengroeperingen Wierings Beraad en Milieufederatie Noord-Holland: 'Het andere Wieringerrandmeer; haalbaar, schaalbaar en betaalbaar.' Hieraan is meegewerkt door LTO Noord, Staatsbosbeheer en Landschapszorg Wieringen. Wierings Beraad is een onafhankelijke groepering die los staat van alle politieke partijen. Met hun plan willen zij inzichtelijk maken dat er naar hun mening een beter alternatief is voor het randmeer in zijn huidige opzet.

De SP wil informatie geven over de juridische mogelijkheden die nog kunnen leiden tot wijzigingen in het huidige randmeerplan. Belangrijke rol hierin spelen het wettelijk verplicht gestelde 'meest milieuvriendelijke alternatief' (MMA) en de komende inspraakronden op het aan de hand van de MER op te stellen intergemeentelijk bestemmingsplan. De MER zal als alles meezit in november ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraden van Wieringermeer en Wieringen, waarna zoals het er voorlopig naar uitziet in december 2008 / januari 2009 de eerste wettelijke inspraakprocedure over het bestemmingsplan staat gepland.

datum: 3 september 2008
aanvang: 20 uur
plaats: Partycentrum Concordia
adres: Koningstraat 50, Hippolytushoef

U bent hier