h

SP steunt boventallig provinciepersoneel

27 november 2007

SP steunt boventallig provinciepersoneel

Binnenkort doet de rechtbank Haarlem uitspraak in de rechtzaken van een aantal boventallige medewerkers tegen de provincie Noord-Holland. Twee weken geleden vond een aantal zittingen plaats. Van de SP-fractie was Harald Bos op 14 november aanwezig om de zaak te volgen. De aanwezigheid van de SP is bedoeld als steunbetuiging aan de betrokken medewerkers. Vorig jaar bezocht onze toenmalige fractievoorzitter Mienk Graatsma al een aantal zittingen.

De SP is de enige partij in Provinciale Staten die haar gezicht laat zien in de rechtbank. De andere fracties gaan liever af op de informatie die de portefeuillehouder over de statenleden uitstrooit: eerst was dat Poelmann (D66) en nu is het Borghouts (GroenLinks).

Op de zittingen hoorden we weer de bekende riedel uit de mond van de provincie als werkgever dat er zo zorgvuldig te werk was gegaan, dat er echt goed gezocht is naar andere banen, dat de provincie toch echt niets te verwijten valt, etcetera. De SP weet wel beter. Opvallend is het bijvoorbeeld dat als medewerkers een goede beoordeling hebben gehad in 2005 dit niet meegenomen is bij de plaatsing in de "nieuwe" organisatie, terwijl minder positieve punten uit beoordelingen door de werkgever wel aangevoerd worden. En zo viel er op de zittingen nog veel meer te horen.

De andere fracties in Provinciale Staten sluiten hun ogen liever voor de feiten. Zij willen het inhoudelijke debat niet op dit niveau voeren. Het onderwerp "stand van zaken reorganisatie" is als vast agendapunt van de commisie FEPO geschrapt. Daarom is onze hoop gevestigd op het oordeel van de rechter. De SP hoopt dat de rechter gerechtigheid zal aanbrengen.

U bent hier