h

Een marxistische gedeputeerde

29 augustus 2007

Een marxistische gedeputeerde

Noord-Holland heeft een marxistische gedeputeerde. Volgens VVD-fractievoorzitter Dré Kraak gaat het om Jaap Bond. In het dagelijks leven is Bond lid van het CDA, maar dat schijnt slechts een dekmantel te zijn voor de radicaal-linkse ideologie die hij er volgens de VVD op na houdt.

De gedeputeerden economische zaken van Noord-Holland (Bond dus) en Flevoland (Greiner, ook CDA) hebben minister Wouter Bos gevraagd geen goedkeuring te geven aan de overnameplannen van ABN Amro door het zogenoemde consortium. Ingrijpen in de vrije markt, dat is natuurlijk vloeken in de kerk voor de liberalen.

Toen dit onderwerp in de Tweede Kamer besproken werd, kreeg het voorstel echter geen steun van het CDA, maar wel van de SP. Het achterwege blijven van steun van de CDA-Tweede Kamerfractie heeft Kraak verbaasd.

Dat de SP zich wèl kon vinden in het verzoek van de twee CDA-gedeputeerden verbaasde Kraak juist weer niet. De SP heeft immers "het marxisme" als ideologie. Als dit waar is, betekent het dat dit ook geldt voor de gedeputeerden in kwestie: marxisme bedrijven onder de dekmantel van het CDA, door in te willen grijpen in de vrije markteconomie.

Nog een tip voor Kraak: misschien is het verstandig dat VVD-gedeputeerde Hooijmaijers wat minder vaak op dienstreis naar China gaat, want straks verandert hij ook nog van ideologie. Hoe het ook zij: Hooijmaijers is in zijn eentje tot nu toe al veel vaker in China geweest dan de hele SP-fractie bij elkaar. Wij zijn namelijk nog nooit in China geweest.

U bent hier