h

Bovenkerkerpolder: aanmelden voor hoorzitting?

14 augustus 2007

Bovenkerkerpolder: aanmelden voor hoorzitting?

Tot en met 13 augustus waren mensen in de gelegenheid een zienswijze in te dienen tegen de voorgenomen partiële herziening van het streekplan Noord-Holland Zuid. Op 4 en 6 september organiseert de provincie zogenoemde "gedachtenwisselingen" met leden van Provinciale Staten. Naar aanleiding hiervan heeft de SP een aantal informatieve vragen gesteld aan het college.

Gezien de korte periode tussen heden en de data waarop de bijeenkomsten worden gehouden, hebben wij het college verzocht de vragen op korte termijn te beantwoorden. De vragen luiden als volgt:

1. De website van de provincie meldt dat mensen zich apart moeten aanmelden als zij gebruik willen maken van de "gedachtenwisseling". Waarom is dat nodig?
2. Kunnen mensen op eigen initiatief naar de bedoelde bijeenkomsten komen en ter plekke aangeven dat zij hun zienswijze willen toelichten en/of vragen willen stellen aan (bepaalde) statenleden? Zo nee, waarom niet volgens u en is dat niet in strijd met de wet?
3. Sommige mensen hebben in hun zienswijze al aangegeven dat zij gebruik willen maken van de "gedachtenwisseling". Vindt u het ook erg overbodig en weinig uitnodigend om mensen die dit in hun zienswijze hebben aangegeven, te verplichten deze wens nogmaals (op een andere wijze) aan de provincie kenbaar te maken?
4. U noemt de bijeenkomsten "gedachtenwisselingen". Mijns inziens is hier sprake van officiële hoorzittingen. Indien dit zo is, waarom noemt u de bijeenkomsten dan geen hoorzittingen? Heeft dit nog implicaties op bepaalde rechten die mensen hebben?
5. Zover ik weet vindt alleen de bijeenkomst op 6 september in Schiphol Oost (gedeeltelijk) in de avonduren plaats. De bijeenkomst op 4 september in Akersloot is alleen overdag. Dit lijkt mij voor de mensen die in het noorden van de provincie wonen en overdag geacht worden op hun werk te zijn of op hun kind(eren) te passen een nogal beperkende situatie. Bent u dit met mij eens?
6. Kunt u ook aangeven op welk adres in Akersloot de bijeenkomst plaatsvindt en of deze locatie met regulier openbaar vervoer te bereiken is?

Statenlid Harald Bos: "Ik raad een ieder voorlopig aan zich voor de zekerheid toch maar aan te melden bij Nelleke Takkenberg van de provincie: takkenbergn@noord-holland.nl of 023-5143143. Ook als u in uw zienswijze al hebt aangegeven dat u gebruik wilt maken van de "gedachtenwisseling" met statenleden."

Om de inwoners te informeren staat de SP-afdeling Amstelland-Meerlanden op 24 augustus vanaf 10.00 uur met flyers op de markt in het stadshart in Amstelveen. Op 1 september is de SP vanaf 10.00 uur aanwezig bij het Amstelveense winkelcentrum Groenhof.

www.amstelland-meerlanden.sp.nl/Amstelveen/flyeren_bovenkerkerpolder.stm

U bent hier