h

SP wil duidelijkheid over grondaankoop rondom Jaagweg

30 juni 2007

SP wil duidelijkheid over grondaankoop rondom Jaagweg

Vorige week besloot Gedeputeerde Staten Jaagweggronden aan te kopen van projectontwikkelaars. De SP vindt dit een slechte zaak en acht het voornemen niet in overeenstemming met eerder genomen besluiten in de Staten. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.

Bij het vaststellen van het streekplan is enorm gesteggeld over de Jaagweg. Moet daar, in dit groengebied, nu wel of niet een bedrijventerrein komen. SP was er niet voor omdat er in de regio voldoende mogelijkheden zijn voor bedrijven. Bovendien staat een tiental kilometers verderop, op Hoorn 80 heel veel bedrijventerrein leeg. Tegen die achtergrond gezien is het niet verstandig, vond en vindt de SP, om de natuur rondom de Jaagweg op te offeren aan nog een bedrijventerrein. Voor GL in 2003 tot het college toetrad, was zij ook tegen. Maar eenmaal in het college moest GL gaan schipperen en het Jaagwegterrein werd een feit.

Inmiddels zijn we weer wat jaren verder. Er staat in de regio nog steeds veel leeg. Businessplannen zijn onverdeeld negatief over een mogelijke ontwikkeling op de Jaagweg. De exploitatie zal niet sluitend zijn. Bovendien zijn in de Staten sindsdien verschillende besluiten genomen zoals de Nota gegronde ontwikkeling die een grondaankoop in de zin die GS voorheeft, niet toestaat. Alle reden dus voor de SP om opheldering te vragen.

U bent hier