h

SP in actie voor beter openbaar vervoer

4 maart 2007

SP in actie voor beter openbaar vervoer

Op 2 maart voerde de SP in de hele provincie actie voor beter openbaar vervoer. Lijsttrekker Dago Wellink en Tweedekamerlid Emile Roemer maakten een tour langs de actielocaties. De actie werd een groot succes.

In Hoorn werden flyers uitgedeeld aan treinreizigers. De SP wil dubbel spoor op de traject Hoorn-Enhuizen en Alkmaar-Den Helder, zodat treinvertragingen in de toekomst sterk zullen worden verminderd.

Dago Wellink en Emile Roemer openen station Purmerend Weidevenne

In Purmerend openden Emile en Dago het station Weidevenne. De NS had toegezegd het station Weidevenne op 1 januari 2007 te openen. Op een aantal plaatsen onthulden Dago en Emile een bushaltebordje. De SP wil dat er bussen stoppen bij station Heemskerk en dat er tussen Medemblik en Midwoud een rechtstreekse bus gaat rijden.

Meer fietsplekken nodig bij busstation Amstelveen

In Amstelveen werd aandacht gevraagd voor het tekort aan fietsenrekken bij het het busstation. De SP heeft alle fietsen van de bekende rode tomaatspons en een flyer voorzien. Dat leverde een vrolijke aanblik op. De actievoerders kregen veel instemmende reacties van reizigers en winkelend publiek. Veel mensen zijn het met de SP eens dat het onbegrijpelijk is dat de gemeente bij zo'n groot busstation en het centrale winkelcentrum van Amstelveen niet voor voldoende fietsenrekken zorgt, terwijl er wel twee parkeergarages voor automobilisten zijn aangelegd.

Dago Wellink en Emile Roemer willen een ringlijn in Amsterdam

In Amsterdam ging de tour langs metrohalte Isolatorweg. Lijn 50 eindigt hier. De SP wil dat de lijn wordt doorgetrokken naar Amsterdam Centraal waardoor een ringlijn ontstaat. De vervoerswaarde van deze doortrekking zal naar verwachting enorm zijn en bovendien zou Westerpark zodoende op het metronet aangesloten worden. Roemer: "Als je echt het openbaar vervoer wilt verbeteren, moet je er wel voor zorgen dat alle lijnen goed op elkaar aansluiten. Een eindhalte op slechts enkele kilometers van het Centraal Station is buitengewoon onwenselijk."

Dago Wellink en Emile Roemer noteren verbeterpunten

Alle verbeterpunten voor het openbaar vervoer werden aangetekend op een grote kaart van Noordholland. Zie voor een overzicht van de verbeterpunten de overzichtskaart.

U bent hier