h

Dago Wellink presenteert zevenklapper jeugdzorg

24 februari 2007

Dago Wellink presenteert zevenklapper jeugdzorg

SP-lijsttrekker Dago Wellink was vandaag op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Hij presenteerde, onder grote belangstelling, het "7-klapper jeugdzorgplan".

Dago in actie bij de SoeP Express

De SP maakt zich grote zorgen over verborgen wachtlijsten in de jeugdzorg. Provincie moet het voortouw nemen en genoeg geld vrijmaken voor de jeugdzorg. In die strijd daartegen stelt Dago Wellink zeven maatregelen voor. De lijsttrekker werd daarin bijgestaan door de SP-kandidaten, een groot aantal SP Tweede-Kamer leden en SP-activisten.

De belangstelling was groot en men liet zich de onovertroffen SoeP, geserveerd vanuit de SoeP Express goed smaken. Veel vragen werden gesteld en beantwoord. En te zien aan de honderden verkiezingsfolders die werden meegenomen heeft de statenverkiezing op 7 maart de aandacht van de kiezers.

De Jeugdzorg kent enorme wachtlijsten. Terwijl het belang van de Jeugdzorg onomstreden is, lijkt de provincie het aanpakken van de problemen hierbij niet serieus te nemen. In de komende periode zal dat beter moeten en volgens de SP kan het ook veel beter.

Vorig jaar heeft toenmalig staatssecretaris Ross extra geld vrijgemaakt om de wachtlijsten in de Jeugdzorg weg te werken. Dat geld was tijdelijk, tot en met 2006. Dat geld is nu gestopt. Volgens het rijk en de provincie zijn de wachtlijsten nu ook weg, maar de werkelijkheid laat iets anders zien: bij het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK) Noord-Holland heet de wachtlijst tegenwoordig uitdeelvoorraad. Een uitdeelvoorraad is echter niets anders dan een wachtlijst.

Op dit moment staan er 53 zaken op de uitdeellijsten van de teamleider bij het AMK, waarvan er zeker 10 al sinds halverwege december 2006 zijn. Op 15 februari 2007 stonden er 67 zaken op de uitdeelvoorraden en 20 zaken op de intakelijst. Dat is ernstig want de meldingen die bij het AMK binnenkomen betreffen doorgaans ernstige gevallen. Op dit moment moeten dus veel te veel kinderen wachten op hulp.

Is uitdeelvoorraad geen wachtlijst?
Manipulatie bij Meldpunt Kindermishandeling?

U bent hier