h

Provinciale Sinterklaas discrimineert

24 november 2006

Provinciale Sinterklaas discrimineert

De provincie heeft alle personeelsleden, waaronder zij die net in dienst zijn, een geschenk gegeven, in de vorm van cadeaubonnen ter waarde van € 100,- . De provincie motiveert de gift met de mededeling dat het collegeprogramma goed is uitgevoerd en dat dus een bedankje op zijn plaats is. Tot onze stomme verbazing heeft de provincie de boventalligen overgeslagen, ook al zijn zij nog steeds in dienst van de provincie en hebben ook zij tot 2006 tot volle tevredenheid van een ieder meegewerkt aan het uitvoeren van het collegeprogramma. De zoveelste fout die de provincie bij de reorganisatie maakt. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld.

Maar dat is nog niet alles: in december, om precies te zijn op de 19e, is er voor het provinciale personeel een kerstbijeenkomst waar iedereen een kerstpakket uitgereikt krijgt. Iedereen? Nee, de boventalligen zijn die dag toevallig in Amsterdam bij Mintz, hun "uitzendbureau", alwaar zij hun kerstpakket mogen ontvangen. Of dat werkelijk toevallig is, dat valt te bezien. Oorspronkelijk zouden zij op een andere datum bij Mintz worden verwacht. Is het wellicht zo dat de provincie die datum bewust heeft verplaatst om te voorkomen dat boventalligen samen met hun collega's in het provinciehuis zullen zijn?

En dan nog iets: de belastingdienst hanteert financiële normen bij het belastingvrij laten van geschenken van een werkgever aan zijn personeel. Als de waarde van de bon en van het kerstpakket bij elkaar worden opgeteld, kan men zich afvragen of het verkregen bedrag nog wel binnen de normen van de belastingdienst valt. Alles bij elkaar, redenen genoeg om de provincie aan de tand te voelen.

Schriftelijke vragen over decembergeschenken

U bent hier