h

SP krijgt haar Meldweek Jeugdzorg

2 oktober 2006

SP krijgt haar Meldweek Jeugdzorg

De SP krijgt eindelijk haar meldweek Jeugdzorg: een meldweek, bedoeld voor mensen die te maken hebben met jeugdzorg en daarover iets kwijt willen. Zij kunnen gedurende de meldweek een week lang bellen met statenleden en hun verhaal kwijt en hun hart uitstorten.

Vorig jaar wilden de Provinciale Staten er nog niet aan: Toen werd gezegd: in Noord-Holland gaat het goed met de jeugdzorg en ook: wij besturen op afstand. Maar nadat de SP in juli 2006 het soms verbijsterende resultaat presenteerde van de meldingen van het SPmeldpunt Jeugdzorg op de site van de SP, waren de statenleden overstag. Misschien was dit toch wel een goed idee. De motie van de SP waarin om een meldweek werd gevraagd werd unaniem gesteund en werd zelfs mede ingediend door PvdA, VVD, CDA en GroenLinks. De meldweek zal de komende winter plaats hebben.

U bent hier