h

Provincie heeft geen lobbyist nodig

19 september 2006

Provincie heeft geen lobbyist nodig

De provincie heeft twee jaar geleden of daaromtrent besloten een lobbyist aan te stellen die de provinciezaken in Den Haag zou gaan behartigen. De SP stemde daar tegen. Provinciale zaken voorleggen aan het kabinet en het parlement, dat is het werk van de gedeputeerde en eventueel van zijn of haar partijgenoten. Daar heb je geen duur betaalde extra kracht voor nodig.

Dat de SP daarin gelijk heeft, bleek bij het Amsterdam en Schipholdebat begin september in de Tweede Kamer. Amsterdam heeft geen lobbyist meer maar dat kon je niet merken aan de kamerleden en minister die aan de discussie deelnamen. Die wisten werkelijk precies wat er in de Amsterdamse gemeenteraad had gespeeld. Het levende bewijs dat er ook andere middelen zijn om te weten wat er elders zoals speelt.

De SP wil weten wat de Noord-Hollandse lobbyist in de afgelopen twee jaar heeft bereikt en heeft schriftelijke vragen gesteld.

Schriftelijke vragen over de provinciale lobbyist

U bent hier