h

De affaire Hooijmaijers

10 augustus 2006

De affaire Hooijmaijers

De Noord-Hollandse gedeputeerde en toekomstig lijsttrekker van de VVD Hooijmaijers maakt het bont. Gisteren lekte een noodkreet van de afdeling automatisering van de provincie uit. In de notitie wenden de ambtenaren zich tot hun chef met de vraag wat zij aan moeten met het gedrag van Hooijmaijers. Zijn wensen zijn zo buitensporig dat de ambtenaren niet meer weten waar zij aan toe zijn.

Hooijmaijers is de man van de provinciale financiën. Iedereen weet inmiddels dat de jaarrekening 2005 van de provincie door de accountant niet is goedgekeurd op het gebied van de rechtmatigheid. Vorig jaar al had Hooijmaijers beloofd dat de problemen binnenkort voorbij zouden zijn. Een loze belofte: zelfs 2007 zal waarschijnlijk niet worden gehaald, zo staat te lezen in een stuk van het provinciebestuur, het college van gedeputeerde staten.

In de statenvergadering van juli jl. haalde Hooijmaijers fel uit naar hen die kritiek hadden op zijn beleid. Ook SP-fractie voorzitter Mienk Graatsma kreeg de volle laag: "U doet aan nestbevuiling", zo voer hij uit. Hooijmaijers vergat in zijn kwaadheid natuurlijk dat niet de SP maar hijzelf zijn zaakjes niet op orde had. Hij en niemand anders is de eerste verantwoordelijke voor het slechte nieuws uit de provincie over de financiën.

Dezelfde Hooimaijers nu gaat zich te buiten aan eisen met betrekking tot zijn schootcomputer, zijn mobiele telefoon en zijn handcomputer. Van een kalfsleren hoesje voor zijn handcomputertje tot draadloos internetten overal ter wereld. De kosten voor de provincie zouden oplopen tot minstens € 140.000 in het eerste jaar alleen al.

Voor de rest van het jaar staat hij er gekleurd op. Het blauwe oog dat hij oploopt, heeft hij aan zichzelf te danken.

Schriftelijke vragen gebruik ICT en telecomvoorzieningen GS

U bent hier