h

SP Noord-Holland achter NS-personeel

12 juni 2006

SP Noord-Holland achter NS-personeel

TreinDe dienstregeling 2007 van de NS staat onder druk. Er is te weinig personeel om de dienstregeling goed uit te voeren, en dat komt weer omdat er in 2005 bijna 1000 man personeel vervroegd zijn uitgetreden. Kortom, slecht management en de reiziger heeft het nakijken: in 2007 zullen er nog meer vertragingen zijn. NS-personeel heeft nu zelf een oplossing voor het probleem bedacht. De SP-Noord-Holland steunt het personeel, maar is van mening dat de oplossing nog beter kan.

Voor de dienstregeling van 2007 zijn bijna 300 mensen tekort, constateert de NS-directie. Laatstgenoemde heeft personeel gevraagd mee te komen denken om dit op te lossen. Het tekort komt hoofdzakelijk door de vele knippen en toekomstige knippen in de dienstregeling. Treinen die anders doorrijden worden in 2007 geknipt, de trajecten worden dus korter. Een voorbeeld is de trein Hoorn - Den Haag, in 2009 krijgt deze trein een knip in Haarlem. Om deze knip goed uit te voeren heb je 12 tot 14 fulltime-medewerkers nodig.

Vanuit het personeel komt nu het voorstel om de huidige dienstregeling van 2006 te handhaven. De SP-NH is het met hen eens, maar dan moet die dienstregeling wel hier en daar aangepast. Zo moet de intercity in Hilversum een stop krijgen, er zou een rechtstreekse trein naar Zandvoort moeten komen, in Purmerend (Wijdevenne) zou er een noodstation moeten komen, iets wat de SP bij monde van Mienk Graatsma al eens heeft gevraagd. Gebeurt dat allemaal dan kan de reiziger in Noord-Holland het jaar 2007 met gerust hart tegemoet zien.

 

Provincie moet NS-dienstregeling 2007 aanpassen

 

U bent hier