h

Hoorzitting geeft SP gelijk: Wieringerrandmeer te prestigieus

20 juni 2006

Hoorzitting geeft SP gelijk: Wieringerrandmeer te prestigieus

Dinsdag 13 juni organiseerde de Provincie een hoorzitting over de Wieringerrandmeer. Diverse organisaties en particulieren konden hun mening uiten over de voorgenomen streekplanherziening van Noord-Holland Noord. De opkomst was goed. Het immense project van het Wieringerrandmeer roept kennelijk wat op onder de bevolking.

Duidelijk was dat de plannen voor het Wieringerrandmeer de omgeving behoorlijk zullen veranderen. Van stiltegebied en weidse vergezichten wordt het een kakofonie van woningen en commercie als in de randstad. Terwijl het plan bedoeld is om de economische ontwikkelingen een impuls te geven, zullen die averechts gaan werken, want toeristen komen hier voor het landschap en gaan naar de randstad voor het vertier. Bovendien zullen voorzieningen in kleinere kernen gaan verhuizen naar het nieuwe gebied. Kortom: onzalig plan.

De aanwezigen waren niet tegen verbetering van waterkwaliteit en natuur. Ook met economische impulsen voor de regio is niets mis. Maar de meerderheid betwijfelde of dit project wel het juiste is. Sowieso is het een nogal ongelukkige keuze om extra natuur financieel onderbouwen met maximale profijt uit woningbouw. Immers dat laatste zal de natuur niet ten goede komen. Dan is het toch maar beter de omgeving te laten zoals die nu is en niet zo’n enorm prestigieus en geldverslindende operatie uit te voeren. Want dat het project te prestigieus is, daarover waren de meningen van de aanwezigen niet verdeeld. Gek is het dan ook niet dat er geopperd werd om de stekker uit het project te trekken.

 

Opnieuw geheimzinnigheid rond Wieringerrandmeer
SP blijft tegen het Wieringerrandmeer
Wieringerrandmeer: hoe integer?

 

U bent hier