h

Broekervaartactie loopt storm

9 juni 2006

Broekervaartactie loopt storm

Gisteren was de aftrap van de Broekervaartactie van de SP in Monnickendam bij de Marinahaven en meteen liep het storm. Heel veel mensen blijken het niet eens met wat de provincie wil: drie bruggen over de broekervaart voorgoed sluiten.

SP haalt handtekeningen op

Na een middag actievoeren in Monnikendam waren er al zeker honderd handtekeningen binnen. De komende weken zullen ook elders in regio Waterland actiekaartne worden verspreid. De actie loopt nog door tot eind augustus. In september bij de begrotingsbehandeling 2007 zullen de handtekeningen worden aangeboden.

De provincie wil in 2007 eindigen met de bediening van de bruggen. Monnickendam kan dan alleen nog aangedaan worden via een omweg langs Purmerend. De Broekervaart-route is vanaf dat moment nog alleen toegankelijk voor boten met een maximale hoogte van 2.75 meter. Het voorstel om de bruggen van afstand bedienbaar te maken is afgewezen met de reden dat dit gevaarlijk zou kunnen zijn en omdat de kans dan bestaat dat het verkeer teveel gestremd wordt. Allemaal onzin, vindt de SP: een watersportrijke provincie heeft verplichtingen en moet die verplichtingen nakomen.

 

SP tegen sluiting Zesstedenvaart / Broekervaart
Geen blokkade Broekervaart-6 stedenvaart

 

U bent hier