h

SP tegen sluiting Zesstedenvaart / Broekervaart

31 mei 2006

SP tegen sluiting Zesstedenvaart / Broekervaart

De SP Noord-Holland gaat een handtekeningenactie beginnen tegen het sluiten van de Zesstedenvaart. Diverse bruggen zouden vanaf 2006 niet meer onderhouden worden en misschien zelfs vanaf 2007 niet meer bediend. Dit vanwege bezuinigingen. Deze maatregel houdt in dat veel pleziervaart Monnickendam niet meer in komt.

Eind 2005 heeft Provinciale Staten besloten dat de hefbruggen bij Monnickendam en Broek in Waterland niet meer onderhouden zullen worden. Ook de kippenbrug bij Monnickendam moet eraan geloven. Dit alles wegens bezuinigingen van de provincie die zichzelf presenteert als een watersportminnende provincie.

De provincie wil in 2007 eindigen met de bediening van de bruggen. Monnickendam kan dan alleen nog aangedaan worden via een omweg langs Purmerend. De Broekervaart-route is vanaf dat moment nog alleen toegankelijk voor boten met een maximale hoogte van 2.75 meter. Het voorstel om de bruggen van afstand bedienbaar te maken is afgewezen met de reden dat dit gevaarlijk zou kunnen zijn en omdat de kans dan bestaat dat het verkeer teveel gestremd wordt.

De SP start in juni een handtekeningenactie. Er worden flyers verspreid via winkels en jachthavens. Donderdag 8 juni is de officiële start, om 14:00 uur bij de Marinehaven in Monnickendam. De handtekeningen zullen uiteindelijk aangeboden worden aan Provinciale Staten.

 

Geen blokkade Broekervaart-6 stedenvaart

 

U bent hier