h

Financiering Westfrisiaweg nog altijd niet rond

6 april 2006

Financiering Westfrisiaweg nog altijd niet rond

WegKomt de Westfrisiaweg er of komt hij er niet? Als het aan de SP ligt niet. Het is namelijk extra asfalt, de weg kost veel geld en er zijn goede alternatieven. Gisteren was er een bijeenkomst in de regio. De provincie was er, de veelal nieuwe raadsleden uit de regio idem dito en de SP was er. Een nieuwe lente, nieuwe raadsleden, een nieuw geluid, en dit keer lijkt dat goed uit te pakken: gedeputeerde Mooij moest alle zeilen bijzetten om de vele nieuwe raadsleden te overtuigen van de zogenaamde noodzaak. Of dat gelukt is maar al te zeer de vraag.

Het financiële plaatje (€ 241 miljoen) en de inrichting van de wegen, om maar iets te noemen: vele toehoorder zetten daar hun vraagtekens bij. Wanneer alle gemeenten meedoen en de aangeschreven bedrijven in de regio, gaat deze weg per inwoner € 35,= kosten. Maar de leegstand op de bedrijventerreinen is niet kinderachtig in de regio, dus wellicht dat het resultaat veel duurder uitpakt. Vooral de gemeente Drechterland verzet zich tegen het plan.

Het voorstel van de SP om een verdiepte weg vanaf de Krabbegatsluis (nabij Enkhuizen) naar het begin van de N302 aan te leggen, werd serieus gepresenteerd en dat is ronduit winst. De SP wacht af en houdt het in de gaten.

U bent hier