h

Socialistische Partij geeft fractiegeld terug aan provincie

24 maart 2006

Socialistische Partij geeft fractiegeld terug aan provincie

 16.063 euroMaandag 27 maart vergaderen Provinciale Staten over de verantwoording van de fractiegelden. De SP gaat altijd heel voorzichtig om met geld. De partij kent een afdrachtregeling, waarbij de vertegenwoordigers 75% van de vergoeding overmaken aan de landelijke partij. Daarnaast gaat de SP ook zeer zorgvuldig om met fractiebudgetten. Op geld dat de partij niet nodig heeft, wordt geen aanspraak gemaakt.

Op 27 maart gaat de SP de reserve van 41.355 euro terugstorten aan de provincie door de commissaris van de koningin symbolisch een cheque aan te bieden met dit bedrag. Andere fracties potten het op als reserve, maar de SP vindt reserves onnodig. De partij wil het uitgespaarde bedrag van 41.355 euro aanwenden voor een goed doel: de pleegzorg. Pleegopvang kost 9.000 euro per kind per jaar. Met het teruggestorte bedrag kunnen bijna vijf kinderen geholpen worden.

Omdat elke teruggestorte cent bij de algemene middelen terecht komt, zal de SP een motie indienen om Gedeputeerde Staten op te dragen het geld aan te wenden voor de pleegopvang.

U bent hier