h

Even voorstellen: Rachel Post, Den Helder

1 februari 2006

Even voorstellen: Rachel Post, Den Helder

Rachel Post, lijsttrekker voor de SP in Den HelderDinsdag 7 maart 2006 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Maak nu alvast kennis met één van de kandidaten: Rachel Post, lijsttrekker voor de SP in Den Helder. Zij is 28 jaar en momenteel werkzaam in de zorg aan mensen met een verstandelijke handicap. Naast haar werk studeert ze sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als zij niet druk is met SP activiteiten leest en sport ze graag of verbouwt ze eerlijke groenten op de volkstuin.

Welke uitslag verwacht je?
Ik verwacht dat de SP in Den Helder 4 zetels gaat behalen.

Waarom heeft Den Helder een sterke SP fractie nodig?
Den Helder wordt al zeer lange tijd bestuurd door een weinig in samenstelling wisselende groep mensen. Binnen de raad is mede hierdoor een cultuur ontstaan die niets meer te maken heeft met luisteren naar burgers en sociaal beleid maken. Daarom is het noodzakelijk dat er een nieuw geluid in de gemeenteraad komt.

Is Den Helder daar wel rijp voor?
Den Helder is hier overrijp voor. Er zijn maar weinig burgers die zich niet storen aan de houding en het bestuur van de gemeenteraad. IK ben ze in ieder geval nog niet tegengekomen.

Als je er de mogelijkheden voor zou hebben wat zou je dan als eerste veranderen in Den Helder?
Het liefst zou ik dan alle prestigieuze, geldverslindende projecten van de gemeente, waar geen mens iets aan heeft, terugdraaien.

Waar liggen voor de SP speerpunten in Den Helder?
Veel meer goedkope huurwoningen bouwen voor starters en ouderen.

Op welke punten doet de gemeente het juist goed?
De gemeente heeft pas een heel mooie fiets- en kanoroute aangelegd waar een hoop mensen zeer enthousiast over zijn. Je kunt er heerlijk recreëren. Graag meer van dit soort initiatieven.

Ga je er meteen vol tegenaan of kijk je liever de kat uit de boom?
Direct vol er tegen aan. Dat is de enige manier om een cultuurverandering te weeg te brengen.

Wat is het eerste wat je doet als je gekozen bent?
Mijn 3 fractieleden feliciteren

Website SP Den Helder

U bent hier