h

Weg met verschil jeugdzorg-budget provincie en ROA

12 januari 2006

Weg met verschil jeugdzorg-budget provincie en ROA

In december heeft de Commissie Sociale Infrastructuur een gesprek gehad met de jeugdzorgcommissie van het regionaal orgaan Amsterdam (ROA). In dat gesprek werd door Commissieleden van het ROA gezegd dat in het ROA-gebied per kind 15.000 euro op jaarbasis beschikbaar was tegen 35.000 euro in de rest van de provincie.

Gisteren heeft GroenLinks in de gemeenteraad van Amsterdam het verschil van budget nog eens aangekaart. Dit vanwege de affiches die in Amsterdam hangen, waarop de provincie zegt: weet waar uw belastinggeld heen gaat, namelijk naar jeugdzorg. GroenLinks vond dit niet kies, gezien het feit dat Amsterdam helemaal niets van de provincie krijgt op het gebied van de jeugdzorg. De SP is het met het raadslid van GroenLinks eens. Bovendien, als het verschil werkelijk zo groot is, moet de provincie het extra geld wat ze besteedt aan jeugdzorg ook voor de kinderen in het ROA-gebied bestemmen.

De SP heeft dit eerder al eens aangekaart, het antwoord was toen: we gaan er niet over, en ook: ROA heeft veel meer geld dan wij. Maar iemand zit hier dus te liegen. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld en wil weten wie gelijk heeft. De SP wil ook dat het verschil, als dat er is, door de provincie wordt aangepast. Immers, een provincie, een overheidsbestuurder heeft een verantwoordelijkheid die zich niet beperkt tot bestuurlijke (volstrekt willekeurig gevormde) grenzen als die van het ROA.

Schriftelijke vragen over jeugdzorg-budget

U bent hier