h

Weet waaraan de provincie uw geld verkwist!

26 januari 2006

Weet waaraan de provincie uw geld verkwist!

GeldWeggegooid geld? In tijden dat het economisch niet zo goed gaat, mag je er toch zeker wel vanuit gaan dat de overheid zuinig met onze belastingcenten omgaat. Of toch niet? Kunt u voorbeelden aandragen van verspilling van publiek geld? Nomineer voor 22 februari 2006 een investering die de provincie volgens u beter niet had kunnen doen.

De provincie is een campagne begonnen om duidelijk te maken wat de provincie doet met de belastingcenten van Noord-Hollanders. Onder het motto “U moet weten waarvoor u betaalt” moet zo het imago van de provincie verbeterd worden. Het begrip provincie zegt veel mensen namelijk helemaal niets en dat vindt de provincie niet leuk. De campagne houdt onder andere in dat affiches worden opgehangen met daarop wat de provincie doet. De bedragen vliegen je om de oren: 27.500.000 voor wonen, 290.000.000 voor bereikbaarheid, 16.500.000 voor economie, 72.600.000 voor jeugdzorg, 29.000.000 voor natuur, 1.900.000 voor veiligheid en 6.000.000 voor natuur.

De eerste rel is al geweest. In Amsterdam hingen affiches over het bedrag dat de provincie geeft aan Jeugdzorg in Noord-Holland. Inderdaad, de provincie geeft eigen geld uit aan jeugdzorg, maar nou net niet aan de Amsterdamse jeugdzorg. De regio Amsterdam is van deze provinciale actie uitgesloten. Een wrange grap dat affiche in de Amsterdamse stad.

Maar dat is niet alles: de provincie geeft ook geld uit aan zaken die eigenlijk ronduit geldverspilling zijn en die noemt de provincie natuurlijk niet. De SP vindt het belangrijk dat mensen ook die kant van de provincie leren kennen.

Op 2 februari is het de Dag van de Monumentale Verspilling. De SP Noord-Holland wijst dan project aan wat de zonde-geld-award krijgt. En u kunt nominaties plaatsen voor zowel grote als kleine provinciale verspillingen. Nominaties dingen ook mee naar de landelijke prijs.

Nomineer een verspilling

U bent hier