h

PWN moet coulant zijn

12 januari 2006

PWN moet coulant zijn

Water, een eerste levensbehoefteIn november 2005 heeft de SP via mondelinge vragen aandacht gevraagd voor de waterafsluitingen door het provinciaal waterleidingbedrijf Noord-Holland. Door de gedeputeerde is toen gezegd dat hij spoedig met meer informatie zou komen. Tot nu toe is de informatie nog steeds niet boven tafel gekomen. Vandaar dat de SP nu de officiƫle weg kiest en er schriftelijke vragen aan wijt.

Het waterleidingbedrijf PWN (het provinciale waterleidingbedrijf) blijkt al enige jaren korte metten te maken met de watertoevoer aan klanten die hun rekening niet kunnen betalen. Die worden door PWN gewoonweg afgesloten. Op maandag 31 oktober heeft de SP tijdens de statenvergadering gevraagd er voor te zorgen dat PWN de watertoevoer van particulieren niet langer afsluit. De gedeputeerde leek het volledig met de SP eens te zijn. Water is een eerste levensbehoefte en PWN zou dus in plaats van af te sluiten een betalingsregeling moeten treffen. De provincie lijkt echter niets aan de situatie te willen doen en gevraagde informatie is nog steeds niet boven tafel.

De SP wil zo snel mogelijk de informatie hebben. De SP wil bovendien weten wat de gedeputeerde er van zou vinden als PWN de aansluitkosten van mensen die na een week afgesloten zijn geweest, weer water krijgen omdat de Spciale Dienst voor hen de rekening betaalt, niet zou doorrekenen. Die kosten zijn 238 euro. De SP vindt dat PWN deze kosten niet moet rekenen, water is een eerste levensbehoefte, de verzorging er van is een nutsvoorziening en PWN hoort uit ellende geen winst te maken. De vraag is, vindt de provincie dat ook. Het antwoord weten we hopelijk binnen een maand.

Schriftelijke vragen waterafsluitingen PWN
Provinvie wil waterafsluitingen niet voorkomen

U bent hier