h

Even voorstellen: Stella Quasten, Enkhuizen

26 januari 2006

Even voorstellen: Stella Quasten, Enkhuizen

Stella Quasten, lijsttrekker voor de SP in EnkhuizenDinsdag 7 maart 2006 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Maak nu alvast kennis met één van de kandidaten: Stella Quasten, SP-lijstrekker in Enkhuizen. In maart gaat in Enkhuizen de SP voor het eerst proberen in de raad te komen. De afdeling is nog jong, maar heeft goede zin. De verwachting is dat er toch wel 1 à 2 zetels te halen moeten zijn en wellicht meer.

Stella, stel jezelf eens voor?
Ik ben in 1967 geboren en getogen in Amsterdam. Op mijn 15e ben ik begonnen met werken in de horeca. Op mijn 18e stapte ik over naar de commerciële dienstverlening. Daarnaast deed ik veel vrijwilligerswerk bij oa de dierenambulance Amsterdam en voor de lol stond ik ook altijd nog in de horeca. Ik woon nu samen en heb één zoon. In 1996 ben ik verhuisd naar Enkhuizen.

Wat hoop je te bereiken in de gemeenteraad van Enkhuizen?
Ik wil een ander, duidelijker, opener en socialer beleid dan wat nu aan de orde is. behoud van en betere ondersteuning voor sociaal maatschappelijke zaken, daadwerkelijke inspraak van de burger, het doorbreken van de ons-kent-ons politiek, terugdringen van ondoorzichtige bureaucratie, prestigeprojecten en het inhuren van peperdure externe bureau’s. Kortom er is genoeg te doen.

Waarom heb je je kandidaat gesteld?
Ik heb een neus voor zaken die de burger dicht aan het hart liggen en ben een pittbulltype. Daarnaast leg ik gemakkelijk contact met mensen en ben niet bevreesd voor de “ouwe muk” die hier al jaren de politieke agenda bepaalt. Ik vertaal graag SP-standpunten helder en duidelijk naar de lokale situatie. Die eigenschappen hebben tot mijn kandidaatsstelling geleid.

Wat gaat er goed in Enkhuizen?
Op dit moment eigenlijk niet veel. Het enige dat ik kan bedenken is dat de achterstand in het OZB-dossier is weggewerkt.

Wat gaat er mis in Enkhuizen?
Pffff, heb je even? De afgelopen raadsperiode is er tot 2004 voor 2.8 miljoen en een beetje uitgegeven aan adviesbureaus, zonder concreet resultaat. Dus die meter loopt nog even door.
Daarnaast is het sociaal raadswerk wegbezuinigd, hebben alle sport en cultuurverenigingen een verlaging van 10% subsidie voor de kiezen gekregen, wil de gemeente de welzijnstaken plus subsidie van 4,5 ton overhevelen naar de wooncorporatie. Er is nog steeds geen opvang voor dak en thuislozen. Men vertikt het om eerst naar de burger te gaan en dan pas besluiten te nemen. En de WMO startnotitie baart ons ook zorgen.

Wat verwacht je van de campagne en de verkiezingen?
Een hele leuke en spannende periode, met ludieke acties, serieuze debatten en heel veel aanwezigheid op straat. Wij waren de eerste SP-afdeling in het land die borden en posters op de verkiezingsborden heeft geplaatst, daaruit blijkt al dat wij er heel veel zin in hebben. Verder verwacht ik dat de andere partijen ons nog meer zullen proberen aan te vallen, maar daar zijn wij goed op voorbereid.

Uit welke coalitie moet het volgende college bestaan?
Dat is een lastige, in Enkhuizen zijn de partijen vlees noch vis wat ons betreft. Verenigd links is opgeheven, D’66 en VVD gaan nu samen net als de CU en SGP. Dan hebben we verder de PvdA die nu collegepartij is en wat echt op een drama is uitgelopen. De andere huidige collegepartij Nieuw Enkhuizen heeft niet echt kwaliteiten/of een visie in huis. De SP zou natuurlijk een voor de hand liggend antwoord zijn, maar we moeten reëel zijn, de enige portefeuille voor ons is samenleving. Maar dan moet je wel daadwerkelijk afspraken kunnen maken om onze belangrijkste speerpunten te kunnen vastleggen in het collegeprogramma, en dat gaat heel moeilijk, zo niet onmogelijk worden.

Waarom moeten mensen in jouw gemeente op de SP stemmen?
Als men het tijd vindt om vertegenwoordigd te worden door een partij die het belang van de burger daadwerkelijk op de eerste plaats zet, met een stevige sociale maatschappelijke agenda, af wil van de handje-klap en ons-kent-ons politiek, de verkwisting van gemeenschapsgeld aan prestigeprojecten, en de afbraak van alles waar de burgers veel waarde aan hechten, zat is..dan is de keus niet zo moeilijk wat mij betreft.

Website SP Enkhuizen / West-FriesLand-Oost

U bent hier